Banen bespeelbaar vanaf vrijdag 19 februari

12 januari 2021


Update over de conditie van de banen

De vorst is gelukkig bijna uit de grond. Donderdag gaan de mannen van de onderhoudscommisie aan de slag om de grasmat weer bespeelbaar te maken. De mat moet eerst gewalst worden omdat deze door de vorst los is gekomen van de onderlaag. 

Dit betekent dat we vanaf vrijdag 19 februari weer mogen tennissen.

--------------------------------------------------------------------------

Onder normale nederlandse omstandigheden zullen onze kunstgrasbanen bespeelbaar zijn, ook in de winter. Er zijn echter een aantal uitzonderingen:

Vorst
Bij zogenaamde “droge” vorst tot circa 10 graden onder nul kan er gewoon gespeeld worden.
Bij zeer strenge vorst, 15 graden onder nul en kouder, is het gebruik van de banen niet toegestaan. De vezels verharden dan en worden gevoeliger voor schade. Tegen die tijd is het sowieso leuker om te gaan schaatsen!

Dooi
Bij het invallen van de dooi, na een vorstperiode, mogen we niet op het veld. Dan is namelijk de bovenlaag vaak al ontdooid terwijl de vorst nog wel dieper in de grond zit. Bij ons type kunstgrasbanen veroorzaak je bij het bespelen allerlei kuilen die nagenoeg niet te herstellen zijn. In de praktijk zal na enkele dagen nadat de dooi is ingevallen, weer op de banen gespeeld kunnen worden.

Sneeuw
Wij kiezen ervoor om sneeuw niet van de banen te verwijderen. Ligt er dus sneeuw op de banen dan zijn de banen ook gesloten.

Nieuwscategorieën

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 497 517 096

Paviljoen De Veste

Knegselseweg 24
5524 AA Steensel