KNTLB Competitie voorjaar 2021

Update 4 mei 2021: Het coronavirus houdt Nederland nog steeds in zijn greep. De maatregelen in de sport blijven van kracht en het kabinet ziet geen ruimte om meer versoepelingen toe te staan. De KNLTB heeft daarom besloten om de Voorjaarscompetitie voor senioren door te schuiven naar het najaar onder de naam KNLTB Competitie 2021.

Klik hier voor alle veelgestelde vragen en antwoorden over alle vragen rondom competitie, toernooien, tennis en het coronavirus.

 

- - - - - 

 

Januari 2021: Op het moment van schrijven is het spelen én organiseren van wedstrijden niet toegestaan als gevolg van de geldende coronamaatregelen. Niemand weet precies hoe het verder gaat. De KNLTB houdt voortdurend in de gaten wat de aanpassingen van de coronamaatregelen betekenen voor de organisatie van de Voorjaarscompetitie. Wanneer in 2021 nog steeds de 1.5 meter regelgeving geldt, zoekt de KNLTB naar de beste oplossing om toch competitie te kunnen spelen.

Voor nu kijken we vast vooruit naar 2021 en starten de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen alvast op, in de hoop dat we in het voorjaar weer 'normaal' competitie kunnen spelen. Download hier een pdf met het complete competitieaanbod van de KNLTB.

De Voorjaarscompetitie wordt jaarlijks gespeeld in de periode van begin april tot en met begin juni. De Voorjaarscompetitie telt in het totaal 7 speeldagen. 

Download hier een pdf met de reguliere speeldata in 2021.

Specifieke aandacht voor de 8&9-competitie
Deze competitievorm is speciaal voor tennissers (17+) met een speelsterkte 8 of 9. Ideaal voor iedereen die net begonnen is met tennis en kennis wil maken met het spelen van wedstrijden. Of voor degenen die graag competitie spelen op zijn of haar eigen niveau.

Specifieke aandacht voor vrijdagavondcompetities
Er bestaat een grote kans dat we in het voorjaar nog te maken hebben met de 1.5 meter regelgeving. De KNLTB wil graag dat zoveel mogelijk spelers mee kunnen doen aan de competitie en tegelijkertijd willen ze voorkomen dat de druk op de parken te groot is en de 1.5 meter in het gedrang komt. Dit geldt vooral voor de drukke vrijdagavondcompetitie met vaste aanvangstijden.  

Mogelijk scenario: 'Om de week spelen'


De vrijdagavondcompetitie werd afgelopen najaar vanwege corona 'op tijd' gespeeld. Uit onderzoek onder spelers en VCL’s over de drukte en groei voor de vrijdagavondcompetitie blijkt dat deze maatregel niet positief is ervaren. Andere mogelijke oplossingen worden beter beoordeeld. Het scenario 'om de week spelen' heeft de voorkeur om de drukte op vrijdagavond te spreiden en toekomstige groei mogelijk te maken. Dit scenario kan – in iets aangepaste vorm – ook in 2021 een passende oplossing zijn voor het reguleren van de drukte op de parken en het waarborgen van de 1.5 meter regel.
 
Wat houdt het scenario 'Om de week spelen' op vrijdagavond precies in?

  • Alle teams spelen om de week competitie, de heren- en dames teams starten gelijk met de reguliere competitie (9 april). De gemengde teams starten een week eerder (2 april);
  • Alle teams spelen volledige wedstrijden met een supertiebreak in de 3e set;
  • Ieder team heeft totaal 5 speeldagen, om de overlap met toernooien en andere activiteiten van de verenigingen zoveel mogelijk te beperken;
  • De totale vrijdagavondcompetitie is daarmee 10 weken (exclusief inhaaldagen). De overige competitiesoorten duren gewoon 7 weken;
  • De KNLTB bepaalt voor aanvang van het maken van de indeling (eind januari) op basis van de verwachte maatregelen in de competitieperiode welk scenario zal worden toegepast tijdens de vrijdagavondcompetitie: een 'normale competitie met 7 speelweken' òf ‘Om de week spelen met 5 speelweken’.

Download hier een pdf met de speeldata 2021 bij 'om de week spelen'.

Wanneer wordt besloten om op vrijdagavond ‘Om de week te spelen’ betekent dit dat de inschrijfbijdrage voor vrijdagavond teams dan wordt aangepast naar €26,05 per team in plaats van €39,08.

Wanneer er voor het scenario 'Om de week spelen' wordt gekozen dan zal er niet op tijd worden gespeeld.

Inschrijven
Teams kunnen zich vóór 10 januari 2021 aanmelden via [email protected]. De inschrijfkosten voor deelname in 2021 (junioren, senioren en 8&9 Tennis) zijn vastgesteld op € 39,08 per team. Dit is exclusief de verplichte aanschaf van tennisballen.     

We hopen vanuit onze vereniging weer veel teaminschrijvingen te ontvangen. En heb je vragen over de KNLTB-competitie dan kunt je contact opnemen met Rian Huijbers via de volgende contactgegevens:

[email protected]

06-54376593 (Rian Huijbers)

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 497 517 096

Paviljoen De Veste

Knegselseweg 24
5524 AA Steensel