KNLTB Competitie 2020

-- Competitie is gestopt --

In verband met de gedeeltelijke lockdown heeft de KNLTB moeten besluiten om de competitie te stoppen. Meer informatie kun je hier lezen.

----

Van Voorjaarscompetitie naar Najaarscompetitie
De Voorjaarscompetitie is in verband met de maatregelen verplaatst naar het najaar. Deze competitie wordt nu KNLTB Competitie 2020 genoemd.

Of de KNLTB Competitie 2020 in het najaar definitief door kan gaan is afhankelijk van de ontwikkelingen in de komende maanden en of de maatregelen het tegen die tijd toelaten zulke omvangrijke competities te spelen. De KNLTB volgt hierbij de maatregelen en adviezen van het kabinet en het RIVM. Er liggen ook scenario’s klaar waarbij bijvoorbeeld de startdatum wordt opgeschoven, om de week of in kleinere poules wordt gespeeld. Hoe dan ook, het belooft een uniek competitieseizoen te worden!

Hoe ziet de KNLTB Competitie 2020 er uit?
We gaan er nu vanuit dat officiële cluboverstijgende wedstrijden in september weer zijn toegestaan en dat de KNLTB Competitie 2020 dan kan starten. Voor de verschuiving van de competitie geldt dat dezelfde competitievormen worden aangeboden als bij de Voorjaarscompetitie. Hierdoor is de KNLTB Competitie 2020 voor alle spelers en teams die waren ingeschreven opnieuw mogelijk om deel te nemen. 

Maatregelen KNLTB Competitie in anderhalvemetersamenleving
Verenigingen en de KNLTB hebben een gezamenlijke verantwoordelijkheid voor het organiseren van de competitie. Om de druk op de parken te reguleren en zo te kunnen voldoen aan de anderhalvemeter-regel heeft de KNLTB voor de KNLTB Competitie alvast de volgende maatregel getroffen:

Op tijd spelen tijdens alle avondcompetities
Om de spreiding van spelers in avondcompetities te vereenvoudigen, worden alle avondcompetities van de KNLTB Competitie 2020 op tijd gespeeld. Dit betekent dat er per wedstrijd één uur getennist wordt en de games worden doorgeteld. Na een uur stopt de partij (en wordt de rally niet afgespeeld). De verkregen stand in games op dat moment is de eindstand van de wedstrijd. Een gelijkspel behoort dus ook tot één van de mogelijkheden.

Ga naar de website van de KNLTB voor alle informatie over de Competitie 2020 

Hier vind je de speeldata en hier het complete competitieaanbod.

We hopen dat alle teams die zich voor de Voorjaarscompetitie hadden ingeschreven meedoen in het najaar. Natuurlijk kan het zijn dat een team om bepaalde redenen besluit om in het najaar niet mee te doen. Daarom vragen we elk team opnieuw te bevestigen of ze wel of niet willen deelnemen aan de (najaars-)competitie 2020. Ook het inschrijven van nieuwe, nog niet ingeschreven, teams is mogelijk.

Graag ontvangen we van alle teams een reactie vóór 21 juni via de volgende contactgegevens:

[email protected]

06-54376593 (Rian Huijbers)

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 497 517 096

Paviljoen De Veste

Knegselseweg 24
5524 AA Steensel